Кабинетът ще разгледа възможностите за подпомагане на школата на Тео

Прес-центърът на Министерски съвет обяви намерението на кабинета да разгледа на заседанието си идната седмица възможността за прехвърляне на сградата на бившия техникум по хидравлика в гр.Казанлък към община Казанлък.

До това развитие се е стигнало след среща днес на преподавателя Теодосий Теодосиев и кмета на община Казанлък Галина Стоянова с премиера Бойко Борисов. Крайната цел е да се подобрят условията и базата за обучение на възпитаниците от националната школа по физика създадена от преподавателя. По настояшем сградата на бившия техникум е в окаяно състояние, а условията в нея привлякоха вниманието на обществеността и медиите, особено в последните няколко седмици.

Поставен е и въпросът за помещение в близост до школата за провеждане на летни школи, като премиерът се е ангажирал с търсенето на подходящо такова.

Тео и Бойко Борисов

Кметът на община казанлък е обявила готовността на общината с инвестиционен проект на стойност 490 хил.лв. за разширяване на Природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ – гр.Казанлък, благодарение на който да бъдат оборудвани специализирани кабинети по физика и биология. Министър на финансите Владислав Горанов от своя страна е дал своето уверение, че средствата ще бъдат осигурени.

Съобщението завършва с обявяването от страна на премиера Бойко Борисов на образованието за национален приоритет, тясно свързан с икономическия просперитет на страната.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.