Школата по физика с осигурена сграда

На заседанието си днес Министерски съвет взе решение да предостави на община Казанлък за безвъзмездно ползване сградата на бившия Техникум по хидравлика и пневматика – Казанлък, по настоящем неизползван корпус на ПГ „Иван Хаджиенов“. Целта е да бъдат осигурени нормални условия за обучение на възпитаниците на Националната школа по физика в града. Това се случва, след като в края на миналата седмица премиерът пое няколко ангажимента към образованието в града, а днешното решение е първата стъпка към тяхното изпълнение.

Докладът по решението бе внесен от Министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова като точка 14 от дневния ред на заседанието на правителството. В рамките на заседанието премиерът Бойко Борисов възложи на Министъра на образованието и науката проф. дпн Тодор Танев да се срещне лично с физиците, за да се запознае с проблемите им и да координира помощта, която правителството може да окаже на школата.

Сградата в момента се използва частично, като в бившата учителска стая се провежда теоретичната подготовка на възпитаниците, а наличието на ток, вода и отопление е непостоянно. Практическите занятия свързани с решаването на експериментални задачи се провеждат в друга сграда, където се съхранява наличната апаратура, голяма част от която също е на десетки години.

Прехвърлянето на собствеността ще позволи събирането на теоретичните и практическите занятия в една сграда. На този етап обаче остава висящ въпроса за подобряването на нейното състояние.

Надяваме се, че това е началото на промяна към по-добро!

Приложен документ: Стенограма от обсъждането на заседанието на Министерски съвет

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.