Посегнаха и на Тео

Здравейте,

Във връзка с атаката от последните дни срещу Теодосий Теодосиев, публикуваме коментара на един от учредителите на Фондация „ТЕО“ – Белослав Белчев:

Посегнаха и на Тео.

България е страната, в която Бай Ганьо убива Алеко. Страната на войнстващата простотия. Днес посегнаха и на човека, който им каза, че е „смъртно опасно да си прост “. Последният, известен на мен, който стърчи в пустинята наречена българско образование. Стърчането, както знаете, у нас също е смъртно опасно.

Да, Тео пише двойки. Двойки не само по по физика, но и двойки по морал. Те са за онези, които искат да минат по втория начин.

Само той ни остана да ни навира истината в очите. Не я искаме.

Малки хора с мазни ръчички, чието житейско дело е ограничено до създаване на себеподобни, изпълзяха от виртуалния свят на улицата. Мръсотията събира около себе си още мръсотия.

Тео, те са много, а ти си един, но в природата има съвършено равновесие. Колкото повече са те, толкова ти си по-голям.

Тео отдавна принадлежи на света. Светла частица от него е в хилядите умове, които е създал, които днес творят и създават бъдещето.

Да, Тео пречи. На онези, които искат шестиченца по втория начин, на онези, които пишат шестиченца по втория начин, а и на онези с овехтелите учебни програми и правилници, които оставят след себе си разрушени гимназии.

По делата им ще ги познаете.

– Белослав Белчев

Повече по темата можете да видите в репортажа на Нова телевизия и в последващото интервю в предаването на Милен Цветков по същата телевизия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.