Летни лагер-школи 2016

Привет! Подготвихме информация за организираните през това лято лагер-школи по математика и физика на организирани от Фондация „ТЕО“. В случай, че проявявате интерес, молим да се запознаете с тази информация. В края ще намерите връзки към подробна информация за всяка една от лагер-школите.

  1. Цел на лагер-школите е подготовката на ученици от страната и чужбина за участие в национални и международни олимпиади и състезания по физика, както и изпреварваща подготовка за успешно следване в елитни висши учебни заведения по природни, технически и компютърни науки.
  2. Всяка година кандидат-участниците се оказват повече от предварително допустимите бройки в ползваните от нас лагерни бази. Пренаселването на групите неизбежно води до организационни проблеми и спад в качеството на работата.
  3. Това налага въвеждане на система за подбор и класиране на кандидатите по следните критерии:
    1. Показани успехи на национални и международни състезания и олимпиади по физика, астрономия, математика, информатика и други природни науки.
    2. Предишни участия на наши лагер-школи (включително през учебната година) и добро представяне на тях.
    3. Препоръки от преподаватели на ученика.
    4. Навременно подаване на заявките (до средата на м.май 2016 г.) и навременно превеждане на лагерните такси (до средата на м.юни 2016 г.).
  4. Лагер-школите, които ще се проведат през лятото на настоящата година, са:
    • Приложна математика и физика. Провежда се с ученици от 8 и 9 класове в с.Оряховица на базата на фондация „Миню Балкански“. Период на провеждане 26.07.2016 г. – 31.07.2016 г. – общо 6 дни. Такса за участие 300 лв.
    • Лятно училище по експериментална физика. Провежда се с ученици от 5 до 8 класове в с.Оряховица на базата на фондация „Миню Балкански“. Период на провеждане 02.08.2016 г. – 06.08.2016 г. – общо 5 дни. Такса за участие 250 лв.
    • Физика. Провежда се с ученици от 8 до 12 класове в лагер „Паниците“ край гр.Калофер на базата на община Казанлък. Период на провеждане 2 седмици в края на м.август 2016 г. Таксата за участие и точните дати подлежат на уточняване от община Казанлък.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.