Информация за летните лагер-школи през 2020

Здравейте, приятели!

Всяка година носи със себе си по нещо ново… и тази не прави изключение. Надяваме се, че предизвикателствата, пред които ни изправя, ще ни направят по-разумни, по-отговорни и по-добри един към друг.

Разбира се, живеем с надеждата, че ще преминем през този несигурен период възможно най-скоро и започваме подготовката на летните лагер-школи организирани от Фондация „ТЕО“ с ясното съзнание, че може и да не се състоят. Затова предоставяме повече информация за плановете ни и започваме кандидатстването за участие.

Планираме лагер-школите да се проведат отново през лятото, като целта, както винаги, е подготовка на ученици от страната и чужбина за участие в национални и международни олимпиади и състезания по физика, както и изпреварваща подготовка за успешно следване в елитни висши учебни заведения по природни, технически и компютърни науки.

Всяка година, желаещите за участие в лагер-школите многократно надхвърлят ограничените места. По тази причина, участниците се подбират на базата на заявка за участие, на базата на която се изготвя класиране според:

  • показаните успехи в национални и международни състезания и олимпиади по физика, астрономия, математика, информатика и други природни науки;
  • предишни участия в лагер-школи и представянето в тях;
  • навременно подаване на заявките (до 01.05.2020 г.);
  • навременно заплащане на съответните такси.

Приложна математика и физика

Първата лагер-школа за годината ще бъде по „Приложна математика и физика“ и ще се проведе се с ученици от 8ми до 9ти клас на базата на фондация „Миню Балкански“ в с.Оряховица в периода от 20.07.2020 г. до 26.07.2020 г. (общо 6 учебни дни). Такса за участие 303 лв.

За актуална информация следите страницата на школата.

Физика

Втората лагер-школа е по „Физика“ за ученици от от 8ми до 12ти клас на общинска база „Паниците“ на община Казанлък край гр.Калофер. Традиционно, тази школа провеждаме на две последователни смени по една седмица в края на м.август. Подали сме заявка към община Казанлък за периода от 10.08.2020 г. до 24.08.2020 г. и резервни дати – от 17.08.2020 г. до 31.08.2020 г. Конкретните дати и таксата за участие очакваме да бъдат уточнени от община Казанлък до края на м.май 2020 г.

За актуална информация, отново, можете да следите страницата на школата.

Забележки

  • Записванията и за двете лагер-школи става единствено с попълване и изпращане на заявлението, връзка към което има на страницата на съответната лагер-школа.
  • Всеки ученик може да кандидатства за повече от един летен лагер.
  • Заявление се попълва за всяка лагер-школа поотделно.
  • Данните от заявлението се изпращат на нашия екип автоматично. Трябва да знаете, че системата не изпраща потвърждение за получаване на заявката. Получено е. 🙂
  • Списъците с одобрените участници ще бъдат изготвени до 15.06.2020 г. и своевременно публикувани на страницата на съответната лагер-школа.
  • Одобрените участници задължително трябва да се свържат с директора на Фондация „ТЕО“ – Светлана Кирилова на тел. 089/789 5038 за уточняванена подробностите.
  • Фондацията „ТЕО“ не се ангажира с изпращане на имейл или телефонно обаждане за потвърждение от страна на одобрените участници. Информация може да бъде получена от директора на Фондация „ТЕО“ – Светлана Кирилова на тел. 089/789 5038 за уточняванена подробностите.

За промени в обстоятелствата, в т.ч. свързани с извънредното положение и неговите последици, моли да следите сайта ни и страницата ни във Фейсбук.

Бъдете здрави и нямаме търпение да се видим и видим това лято!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.