Информация за летните лагер-школи през 2022

Здравейте!

Както може би „ветераните“ сред вас вече са забелязали, по това време на годината фондация „ТЕО“ и нейните партньори започваме с подготовката на летните лагер-школи, на които Теодосий Теодосиев и неговия екип да подготви ученици от страната и чужбина за участие в национални и международни олимпиади и състезания по физика, а също и за успешно следване в елитни висши учебни заведения по природни, технически и компютърни науки.

През годините, школите се радват на нарастваща популярност и дори през изминалата година броят на желаещите надхвърляше ограничения брой на местата. Затова се налага да подбираме участниците чрез класиране на базата на информацията в попълнените за целта заявки за участие. Критериите при подбора включват:

  • показаните успехи в национални и международни състезания и олимпиади по физика, астрономия, математика, информатика и други природни науки;
  • предишни участия в лагер-школи и представянето в тях;
  • навременно подаване на заявките (до 10.05.2022 г.);
  • навременно заплащане на съответните такси.

Приложна математика и физика

Лагер-школата по „Приложна математика и физика“ организираме съвместно с партньорите ни от фондация „Миню Балкански“ , които предоставят базата си в с.Оряховица за 6 учебни дни (от 18.07.2022 г. до 24.07.2022 г.) на учениците на г-н Теодосиев от 8ми до 9ти клас. Таксата за участие на този етап е 423,00 лв.

За актуална информация и записване, следете страницата на школата в секция „Лагер-школи 2022“.

Физика

Лагер-школата по „Физика“ е предназначена за ученици от 8ми до 12ти клас. Нея традиционно провеждаме в две смени от 6 учебни дни, като определените към момента дати са от 15.08.2022 г. до 29.08.2022 г. Същата провеждаме с помощта на община Казанлък на стопанисваната от нея база „Паниците“ край гр.Калофер. Таксата за участие предстои да бъде определена.

Важна информация

Ето и някои важни моменти свързани с провеждането на школите:

  • С оглед на инфлационните процеси в страната, таксата подлежи на промяна.
  • Участниците в двата лагера трябва да имат начални познания по диференциално и интегрално смятане и аналитична геометрия.
  • Записването и за двете лагер-школи става единствено с попълване и изпращане на заявлението, публикувано на страницата на съответната лагер-школа.
  • Записването за участие не гарантира участие – това става след класиране на кандидатите подали своето заявление в срок.
  • Всеки ученик може да кандидатства за повече от един летен лагер.
  • Заявление за участие се попълва за всяка една лагер-школа поотделно.
  • Данните от заявлението се изпращат на нашия екип автоматично. Трябва да знаете, че системата не изпраща потвърждение за получаване на заявката. Получено е. 🙂
  • Списъците с класираните участници (и техните резерви) ще бъдат публикувани на страниците на съответните лагер-школи до 15.06.2022.
  • Класираните участници задължително трябва да се свържат с директора на Фондация „ТЕО“ – Светлана Кирилова на тел. 089/789 5038 за потвърждаване на участието и уточняване на подробностите.
  • Фондацията „ТЕО“ не се ангажира с изпращане на имейл или телефонно обаждане за потвърждение от страна на класираните участници. Информация може да бъде получена от директора на Фондация „ТЕО“ – Светлана Кирилова на тел. 089/789 5038.

За актуални новини, следете сайта ни и страницата ни във Фейсбук.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.