Информация за летните лагер-школи през 2023

Привет!

Настана онова време от годината, в което времето започна да ни напомня за предстоящото лято, но и да ни укротява да не бързаме твърде много с него. 🙂 С него наближават и летните лагер-школи, организирани от Фондация „ТЕО“. На тях Теодосий Теодосиев и неговия екип подготвят ученици, не само за участие в състезания и олимпиади по физика, но и за успешно приемане и следване в български и чужди университети по природни, технически и научни специалности.

През това лято ни очакват традиционните две лагер-школи – по Приложна математика и физика в с.Оряховица и по Физика – край гр.Калофер.

Популярността на лагер-школите не спада и всяка година броят на желаещите многократно надхвърля капацитета на използваните от нас бази и възможностите ни за обучените. Това е и причината да въведем система за подобор на участниците, на базата на информацията в попълнените за целта заявки за участие. Критериите при подбора включват:

  • показаните успехи в национални и международни състезания и олимпиади по физика, астрономия, математика, информатика и други природни науки;
  • предишни участия в лагер-школи и представянето в тях;
  • навременно подаване на заявките (до 10.05.2023 г.);
  • навременно заплащане на съответните такси.

Конкретно за лагер-школите…

Приложна математика и физика

Лагер-школата по „Приложна математика и физика“ организираме съвместно с партньорите ни от фондация „Миню Балкански“ , които ще ни предоставят базата си в с.Оряховица за 6 учебни дни (от 17.07.2023 г. до 23.07.2023 г.). Тази лагер-школа е предназначена за ученици от 8ми до 9ти клас. Таксата за участие е 600,00 лв.

За подробна информация и записване, посетете страницата на школата в секция „За школата“ → „Лагер-школи 2023“.

Физика

Лагер-школата по „Физика“ е предназначена за ученици от 8ми до 12ти клас, като отново ще проведем на база „Паниците“ край гр.Калофер, стопанисвана от община Казанлък. Тя ще се проведе в две смени по 6 учебни дни, като очакваните дати за провеждане са от 14.08.2023 г. до 28.08.2023 г.. Окончателните дати и таксата за участие предстои да бъде определена от община Казанлък, за което ще ви известим допълнително.

За актуална информация и записване, посетете страницата на школата в секция „За школата“ → „Лагер-школи 2023“.

Важна информация

Ето и някои важни моменти свързани с провеждането на школите:

  • С оглед на инфлационните процеси в страната, таксата подлежи на промяна.
  • Участниците в двата лагера трябва да имат начални познания по диференциално и интегрално смятане и аналитична геометрия.
  • Записването и за двете лагер-школи става единствено с попълване и изпращане на заявлението, публикувано на страницата на съответната лагер-школа.
  • Записването за участие не гарантира участие – това става след класиране на кандидатите подали своето заявление в срок.
  • Всеки ученик може да кандидатства за повече от един летен лагер.
  • Заявление за участие се попълва за всяка една лагер-школа поотделно.
  • Данните от заявлението се изпращат на нашия екип автоматично. Трябва да знаете, че системата не изпраща потвърждение за получаване на заявката. Получено е. 🙂
  • Списъците с класираните участници (и техните резерви) ще бъдат публикувани на страниците на съответните лагер-школи до 15.06.2023.
  • Класираните участници задължително трябва да се свържат с директора на Фондация „ТЕО“ – Светлана Кирилова на тел. 089/789 5038 за потвърждаване на участието и уточняване на подробностите.
  • Фондацията „ТЕО“ не се ангажира с изпращане на имейл или телефонно обаждане за потвърждение от страна на класираните участници. Информация може да бъде получена от директора на Фондация „ТЕО“ – Светлана Кирилова на тел. 089/789 5038.

За актуални новини, следете сайта ни и страницата ни във Фейсбук.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.