Летни лагер-школи през 2024

Здравейте!

Времето е пролетно и лятото идва категорично, без да се замисля много. 🙂 С неминуемото напредване на календара, наближава и времето за летните лагер-школи, организирани от Фондация „ТЕО“ и ръководени от Теодосий „Тео“ Теодосиев и неговия екип. На школите подготвяме участниците за успешно представяне на национални и международни състезания и олимпиади по физика, а също така при кандидатстване и следване по природни, технически и научни специалности във висши учебни заведения в страната и чужбина.

Както почти всяка година, и тази През това лято ни очакват традиционните две лагер-школи – по Приложна математика и физика в с.Оряховица и по Физика – на база „Паниците“ край гр.Калофер.

Желаещите да се включат въобще не са малко и запитванията в последните няколко седмици растат главоломно. За съжаление, капацитетът на базите за обучение е ограничен и се през годините наложихме практиката за подобор на участниците. Същият осъществяваме на базата на попълнени онлайн заявки за участие с приложените в тях анкетни карти. Обръщаме особено внимание на:

 • показаните успехи в национални и международни състезания и олимпиади по физика, астрономия, математика, информатика и други природни науки;
 • предишни участия в лагер-школи и представянето в тях;
 • навременно подаване на заявките (до 10.05.2024 г.);
 • навременно заплащане на съответните такси.

Ето и малко вече информация за всяка една от школите.

Приложна математика и физика

Лагер-школата по „Приложна математика и физика“ се провежда в базата на приятелите ни от фондация „Миню Балкански“ , която се намира с.Оряховица. Обучението е за период от 6 учебни дни (от 15.07.2024 г. до 21.07.2024 г.), като е насочена към ученици от 8ми до 9ти клас. Таксата предстои да се уточни, но се очаква да бъде около 660,00 лв и включва полчване на базата, храна и застраховка.

Актуална информация и връзка към заявката за записване можете да намерите на страницата на школата в секция „За школата“ → „Лагер-школи 2024“.

Физика

Лагер-школата по „Физика“ е насочена към ученици от 8ми до 12ти клас. За нея използваме база „Паниците“ край гр.Калофер, която община Казанлък стопанисва и ни предоставя за ползване, с малки изключения, над 25 години. Таксата за обучение ще бъде обявена от община Казанлък во края на м.юни 2024 г.

Обучението ще се проведе в две смени, всяка с продължителност от 6 учебни дни, като:

 • I смяна, от 12.08.2024 г. до 19.08.2024 г., ще изучава механика и термодинамика;
 • II смяна, от 19.08.2024 г. до 26.08.2024 г., ще изучава електричество и оптика.

Тъй като курсовете са на университетско ниво, необходимо изискване към участниците е да имат начални познания по диференциалнои интегрално смятане, и аналитична геометрия.

За актуална информация и записване, посетете страницата на школата в секция „За школата“ → „Лагер-школи 2024“.

Важна информация

Ето и някои важни моменти свързани с провеждането на школите:

 • С оглед на инфлационните процеси в страната, таксата подлежи на промяна.
 • Записването и за двете лагер-школи става единствено с попълване и изпращане на заявлението, публикувано на страницата на съответната лагер-школа.
 • Записването за участие не гарантира участие – това става след класиране на кандидатите подали своето заявление в срок.
 • Всеки ученик може да кандидатства за повече от един летен лагер.
 • Заявление за участие се попълва за всяка една лагер-школа поотделно.
 • Данните от заявлението се изпращат на нашия екип автоматично. Трябва да знаете, че системата не изпраща потвърждение за получаване на заявката. Получено е. 🙂
 • Списъците с класираните участници (и техните резерви) ще бъдат публикувани на страниците на съответните лагер-школи до 31.05.2024 г.
 • Класираните участници задължително трябва да се свържат с директора на Фондация „ТЕО“ – Светлана Кирилова на тел. 089/789 5038 за потвърждаване на участието и уточняване на подробностите.
 • Фондацията „ТЕО“ не се ангажира с изпращане на имейл или телефонно обаждане за потвърждение от страна на класираните участници. Информация може да бъде получена от директора на Фондация „ТЕО“ – Светлана Кирилова на тел. 089/789 5038.

За актуални новини, следете сайта ни и страницата ни във Фейсбук.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.