Тео е Мъж на годината 2014

Още преди официалното приключване на гласуването за „Мъж на годината“ 2014, организаторите обявиха на сайта си, че носителят на титлата е Теодосий Теодосиев. Причината това да стане по-рано от предвиденото е голямата преднина, която той е водил убедително пред другите двама претенденти в проведения в Интернет вот – алпиниста Боян Петров и писателя Милен Русков.

Гласуването за „Мъж на годината 2014″ на официалния сайт на конкурса продължи до 12 януари. Още със старта на публичното гласуване, бяха отчетени близо 3000 гласа в рамките на 2 дни. Вотът за победителя достигна 68,8%, като запазваше относителна преднина през целия период на гласуването. Боян Петров събра 22,4% от гласовете, а писателят Милен Русков 8,8%, което го нареди на трета позиция.

Церемонията по връчване на титлата „Мъж на годината 2014“ ще се проведе през февруари 2015 година.

На всички, които подкрепиха учителя в конкурса, благодарим!

Позволяваме си да цитираме кратката визитка на Теодосий Теодосиев в сайта на конкурса:

С относителна преднина в публичното гласуване титлата „Мъж на годината“ 2014, спечели физикът Теодосий Теодосиев. Конкурсът се организира за седма поредна година от Дарик радио и целта му е да отличава успешни български мъже, които са се доказали през изминалата година.

„Златният физик на България“ е създател специализирана школа по приложна математика и физика, която стои в основата на успеха на много млади българи, златни медалисти на международни олимпиади. Той е автор и на уникалната методика за създаване на силов интелект, както и активен общественик. След споделената в медиите история на физика, който в окайващи условия подготвя младите таланти, 35-годишната му школа в Казанлък получи сграда за провеждане на заниманията си. 10 години по-рано Теодосий решава да даде всичките си спестявания за едно отдавна изоставено училище в Габровския балкан, където сам предприема ремонт, с идеята да създаде едно място, където младежите да се подготвят на световно ниво за олимпиадите по физика и математика.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.