Информация за летните лагер-школи през 2019

Здравейте, приятели!

Публикуваме информация за лагер-школите организирани от Фондация „ТЕО“, които ще се проведат през лятото на тази година, като в същото време започваме и записването за тях. Традиционно, те ще бъдат три, като тяхната цел е подготовката на ученици от страната и чужбина за участие в национални и международни олимпиади и състезания по физика, както и изпреварваща подготовка за успешно следване в елитни висши учебни заведения по природни, технически и компютърни науки.

Тъй като интересът към школите е наистина огромен, а местата – ограничени, се налага записването да става след подбор сред заявилите участие. Подборът се извършва в резултат на класиране на база на показани успехи в национални и международни състезания и олимпиади по физика, астрономия, математика, информатика и други природни науки; предишни участия в лагер-школи и представянето в тях; навременно подаване на заявките (до края на м.май 2019 г.); навременно заплащане на съответните такси.

Лагер-школа по Приложна математика и физика №1

И така, първата лагер-школа по Приложна математика и физика за ученици от 8ми до 9ти клас ще се проведе на базата на Фондация „Миню Балкански“ в с.Оряховица в продължение на 6 учебни дни в периода от 22.07.2019 г. до 28.07.2019 г. Таксата за участие е 300 лв, а записването става до средата на м.май 2019 г. с попълване на Заявка за участие. Актуална информация можете да намерите на страницата на школата.

Лятно училище по Експериментална физика

Следва лятно училище по Експериментална физика за ученици
от 5ти до 8ми клас, което отново ще се проведе на базата на Фондация „Миню Балкански“ в с.Оряховица. Занятията ще продължат 5 учебни дни в периода от 29.07.2018 г. до 03.08.2018. Таксата за участие е 250 лв. Информация за записване и заплащане на таксите за участие може да бъде намерена в секция „Летни школи“ на сайта на Фондация „Миню Балкански“.

Лагер-школа по Приложна математика и физика №2

В края на лятото ще се проведе и втората лагер-школа по Приложна математика и физика предназначена за ученици от 8ми до 12ти клас, която традиционно се провежда на базата на Община Казанлък, лагер „Паниците“ край гр.Калофер. Лагер-школата ще се проведе на две едноседмични смени в края на м.август. Точните дати и таксата за участие ще бъдат уточнени и обявени на сайта ни по-късно. За актуална информация, следете страницата на школата.

Още малко информация

Одобрените участници за школите по Приложна математика и физика ще публикуваме в срок до 1 месец преди началото на всяка. Одобрените учениците или техните родители/настойници ще трябва да се свържат с директора на Фондацията „ТЕО“, за да потвърдят своето участие и уточнят подробностите. Фондацията не се ангажира с уведомяване на одобрените участници.

Успех! 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.