Информация за летните лагер-школи през 2021

Здравейте!

Изминалата година започна ударно и продължи с изненадите си до края. Предизвика ни, разочарова ни, лиши ни… но пък всеки научи по нещо ново. Вярваме, че на малцина ще им липсва. В края ѝ обаче точно науката даде на (много от) нас надежда. И в частност надеждата, че през настоящата година ще можем да проведем ежегодните летни лагер-школи организирани от фондация „ТЕО“. Затова, нека споделим плановете си.

Традиционно, подготвяме провеждането на две лагер-школи през лятото, с които Теодосий Теодосиев и неговия екип да подготви ученици от страната и чужбина за участие в национални и международни олимпиади и състезания по физика, а също и за успешно следване в елитни висши учебни заведения по природни, технически и компютърни науки.

През годините, школите се радват на нарастваща популярност и дори през изминалата година броят на желаещите надхвърляше ограничения брой на местата. Затова се налага да подбираме участниците чрез класиране на базата на информацията в попълнените за целта заявки за участие. Критериите при подбора включват:

 • показаните успехи в национални и международни състезания и олимпиади по физика, астрономия, математика, информатика и други природни науки;
 • предишни участия в лагер-школи и представянето в тях;
 • навременно подаване на заявките (до 10.05.2021 г.);
 • навременно заплащане на съответните такси.

Приложна математика и физика

Първата лагер-школа е по „Приложна математика и физика“ организирана съвместно с приятелите ни от фондация „Миню Балкански“ за ученици от 8ми до 9ти клас. Лагер-школата ще се проведе отново на базата на фондацията в с.Оряховица в рамките на общо 6 учебни дни от 19.07.2021 г. до 25.07.2021 г. Таксата за участие остава 303 лв.

За актуална информация и записване, следете страницата на школата в секция „Лагер-школи 2021“.

Физика

Втората лагер-школа е по „Физика“ насочена към ученици от от 8ми до 12ти клас. Нея провеждаме в две смени от 6 учебни дни, като заявените дати са от 09.08.2021 г. до 23.08.2021 г., а резервните – от 16.08.2021 г. до 30.08.2021 г.. Решението ще бъде на община Казанлък, която стопанисва база „Паниците“ край гр.Калофер, където провеждаме тази лагер-школа. Финалните дати обикновено стават ясни до края на м.май.

Тук трябва да отбележим, че не е изключено община Казанлък да вземе решение базата да остане затворен тази година. При всички положения, за актуална информация следете сайта ни и страницата на школата в секция „Лагер-школи 2021“.

Важна информация

Ето и някои важни моменти свързани с провеждането на школите:

 • Записването и за двете лагер-школи става единствено с попълване и изпращане на заявлението, публикувано на страницата на съответната лагер-школа.
 • Записването за участие не гарантира участие – това става след класиране на кандидатите подали своето заявление в срок.
 • Всеки ученик може да кандидатства за повече от един летен лагер.
 • Заявление за участие се попълва за всяка една лагер-школа поотделно.
 • Данните от заявлението се изпращат на нашия екип автоматично. Трябва да знаете, че системата не изпраща потвърждение за получаване на заявката. Получено е. 🙂
 • Списъците с класираните участници (и техните резерви) ще бъдат публикувани на страниците на съответните лагер-школи до 15.06.2021.
 • Класираните участници задължително трябва да се свържат с директора на Фондация „ТЕО“ – Светлана Кирилова на тел. 089/789 5038 за потвърждаване на участието и уточняване на подробностите.
 • Фондацията „ТЕО“ не се ангажира с изпращане на имейл или телефонно обаждане за потвърждение от страна на класираните участници. Информация може да бъде получена от директора на Фондация „ТЕО“ – Светлана Кирилова на тел. 089/789 5038.

За актуални новини, следете сайта ни и страницата ни във Фейсбук.

Пазете се, бъдете здрави и не съдете твърде строго онези, които недоволстват, че оползотворявате свободното си време в решаване на интеграли или се мотивирате с 5 Minute Physics в YouTube. 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.