Добри новини за лагер-школата по физика 2021

Скъпи кандидати за участие в лятната лагер-школа по физика през 2021, имаме добри новини по въпроса с отменената лагер-школа по Физика на общинския лагер в м-т Паниците край Калофер през м.август. Както ви информирахме, по решение на община Казанлък, лагерът и тази години няма да бъде отворен, но получихме покана от община Бургас да проведем един наистина летен лагер на тяхна територия на две смени – от 16.08.2021 г. и от 23.08.2021 г.

Занятията ще се провеждат в IT училището на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации (ПГКПИ) в кв.“Меден рудник“ на гр.Бургас (вж. карта). Част от лагерниците ще бъдат настанени в общежитието на училището, а останалите – в х-л „Върли бряг“ (вж. карта), намиращ се в непосредствена близост. Храната ще бъде осигурявана от фирмата, която осигурява храненето на училищата, детските градини, както и на други фирми в Бургас. Цената на престоя, както и други детайли, ще бъдат уточнени съвсем скоро.

С оглед на това положително развитие, през идната седмица ще бъдат обявени списъците на одобрените участни в лагер-школите (в т.ч. и за лагер-школата по Приложна математика и физика организирана в партньорство с фондация „Миню Балкански“) и техните резерви. Срокът за потвърждаване на участие в лагер-школите е до края на м.юни, като за целта е необходимо лагерниците или техните родители да се свържат с директора на фондация „ТЕО“ – Светлана Кирилова на телефон 089/789 5038.

Изказваме своята огромна благодарност към община Бургас и ръководството на ПГКПИ, които ни
протегнаха ръка, за да стане мечтата на десетки ученици за участие в летните лагер-школи реалност.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.