Списък и указания за лагер-школа по Физика (2022)

Здравейте, приятели! На страницата на лагер-школата по Физика, която традиционно провеждаме през м.август в м-т „Паниците“ край Калофер, публикувахме списъка с участниците и синтезирахме информация за таксата, необходимите документи и това, което участниците и техните родители следва да направят. Ето малко по-подробна информация за всичко това.

Както вероятно знаете, лагер-школата по Физика провеждаме всяка година на две смени с продължителност по една седмица – съответно от 15.08.2022 г. до 22.08.2022 г. и от 22.08.2022 г. до 29.08.2022 г. Участниците вече са подбрани след анализ на информацията от попълнения по-рано въпросник. Същите обявихме на страницата на лагер-школата. Ако сте в този списък или в сте родител/настойник на такъв участник, настоятелно ви молим да се свържете с директора на фондация „ТЕО“ – Светлана Кирилова (вж. страница „Контакт“), за да потвърдите или откажете своето участие.

За съжаление, таксата за участие се определя от община Казанлък и информация за нея все още нямаме. Предполагаме, че тя ще бъде в размер около 200,00 лв. за една седмица/смяна, в която
влизат престоя и храната в лагера, застраховка и транспортните разходи от Казанлък
до „Паниците” и обратно. Самото обучението е напълно безплатно. Когато сумата стана известна, ще ви уведомим с допълнителна публикация. Едва след това и в срок до 09.08.2022 г. съответната сума следва да бъде преведена по банков път, както е посочено на страницата на лагер-школата.

Местоположението на лагера е в местността „Паниците” на 5 км от центъра на гр.Калофер, от лявата страна на пътя за връх Ботев (на около 20 м след х-л „Райски кът”). Карта можете да намерите на страницата ни „Контакт„. Участниците могат да се придвижат към лагера със собствен транспорт, а могат да използват и организирания за целта транспорт с автобус, който превозва учениците до лагера и обратно до гр.Казанлък. Информация за пътуването ще има една седмица преди началото на лагерните смени. Необходимо е учениците, които смятат да използват този превоз да се свържат с директора на фондация „ТЕО“ – Светлана Кирилова (вж. страница „Контакт“) до 09.08.2022 г. за първата смяна и до 16.08.2022 г. за втората смяна, за да бъдат предвидени съответните места в автобуса.

При пристигането си в лагера, участниците следва да предоставят документите описани в страницата на лагер-школата. Там ще намерите и готови бланки за онези от тях, които следва да попълните.

Желателно е пристигането на участниците в лагера и настаняването им по стаи да стане между 10:00 ч. и 12:00 ч в първия ден на съответната лагерна смяна. За същия ден е предвиден обяд, а занятията започват веднага след него. В последния ден от лагерните смени има предвидена закуска, а до обяд учениците следва да са напуснали лагера.

Родителите/настойниците, които държат да поддържат връзка с детето си, е добре да знаят, че в района на лагера от мобилните оператори единствено Виваком предоставя някакво покритие. Останалите оператори имат такова в близост до лагера, но извън него.

За повече информация и допълнителни въпроси, моля, можете да използвате страницата „Контакт“ на сайта ни.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.